Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάληψη της σχολής μέχρι και την Τετάρτη 21/9

Πλαίσιο συντονιστικού κατάληψης σ.φ. Φαρμακευτικής

Ως φοιτητές φαρμακευτικής αντιλαμβανόμαστε ότι μέρα με την μέρα η ζωή μας όλο και χειροτερεύει, το μέλλον μας διαγράφεται ζοφερό και οι ελευθερίες μας σε συνδυασμό με τα δικαιώματά μας συνεχώς καταπατούνται. Με βάση αυτά η αξιοπρέπεια, η αυτοεκτίμηση και η συνείδησή μας, μας επιτάσσει να αγωνιστούμε για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Όπως έκαναν χιλιάδες διαδηλωτές στις κινητοποιήσεις της Δ.Ε.Θ., όπως σχεδόν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, όπως όλοι αυτοί που τον τελευταίο χρόνο πλημμύρισαν τους δρόμους και τις πλατείες.


Πως θέλουν να γίνει το πανεπιστήμιο.
Ουσιαστικά έχουμε την κατάργηση του δημόσιου πανεπιστήμιου. Το κράτος αποστασιοποιείται από την αποκλειστική χρηματοδότησή του. Αναλαμβάνει κάποια ελάχιστα λειτουργικά έξοδα (χωρίς αυτά να περιλαμβάνουν καν τα δωρεάν συγγράμματα!!!) τα οποία και αυτά θα αλλάζουν ανάλογα με το πώς «αξιολογείται» το πανεπιστήμιο. Έτσι το κάθε ίδρυμα θα αναγκαστεί να βρει από μόνο του χρήματα, ως ανώνυμη εταιρία πλέον, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για επιβολή διδάκτρων. Καταργείται η έννοια του ενιαίου πτυχίου το οποίο υφίσταται πια ως κύκλοι σπουδών – πιστωτικές μονάδες με συνέπεια, την μείωση των εργασιακών δικαιωμάτων, μισθών. Επίσης, θα υπάρχει ένα συμβούλιο που αποτελείται από κάποιους καθηγητές και εξωπανεπιστημιακά μέλη που θα έχουν υπερεξουσίες και δεν θα λογοδοτούν σε κανέναν. Ταυτόχρονα θέτοντας μέτρα όπως το ν+2, μαθήματα αλυσίδες και δικαίωμα εξέτασης των μαθημάτων μόνο στο εξάμηνο που διδάσκονται, αφαιρούν την ελευθερία από τον σύγχρονο φοιτητή να οργανώσει τον χρόνο του με βάση τις επιθυμίες, τις ανάγκες και την οικονομική του κατάσταση. Βέβαια σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η πλήρης κατάργηση του ασύλου που σκοπό έχει την παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και γνώσης σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας και την φίμωση των συλλογικών διαδικασιών και αγώνων.

Γιατί επιλέγουμε την κατάληψη.
Πιστεύουμε ότι είναι ένα μέσο πάλης που μας δίνει χώρο και χρόνο να σκεφτούμε και να αποφασίσουμε τον τρόπο που θα κινητοποιηθούμε συλλογικά και μαζικά ενάντια σε αυτό το αισχρό νομοσχέδιο. Για εμάς η κατάληψη ΑΝΟΙΓΕΙ ουσιαστικά το πανεπιστήμιο στην κοινωνία με συζητήσεις, εκδηλώσεις μέσα στη σχολή, αλλά και με παρεμβάσεις όπως μοιράσματα κειμένων έξω από αυτή.

Αντί επιλόγου
Όλα αυτά βέβαια εντάσσονται σε μια γενικότερη επίθεση που δέχεται η κοινωνία στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά της. Δεν είναι μόνο το νομοσχέδιο για την παιδεία αλλά όλα αυτά τα μέτρα που εξαθλιώνουν τη ζωή μας. Κάθε έννοια δημοκρατίας καταργείται χτυπώντας, τραυματίζοντας, και πνίγοντας στα χημικά κάθε έναν που αγωνίζεται για τα αυτονόητα: για την ζωή του και την αξιοπρέπειά του. Για αυτό αποφασίσαμε να δράσουμε και να αγωνιστούμε. Να ζήσουμε όπως είναι αυτονόητο με αλληλεγγύη και συλλογικότητα, ξέροντας πως οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να έρθουν μόνο από εμάς τους ίδιους.


ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου