Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Για επιστολή στο υπ.παιδείας.

Με αφορμή τις τελευταίες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς να αγνοούμε την σοβαρότητα των υπόλοιπων κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων, θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά, χωρίς καμία κομματική υπονόμευση, όχι μόνο ως φοιτητές αλλά και ως ενεργά μέλη της κοινωνίας τα εξής.



• Μετά από μελέτη του νέου νόμου-πλαισίου 4009 συνειδητοποιημένα τασσόμαστε ΚΑΤΑ αυτού. Θεωρούμε ότι η αποστασιοποίηση του κράτους από την χρηματοδότηση του πανεπιστημίου (άρθρο 63) και η μετάβασή της σε ιδιωτικά κεφάλαια, αντί να προωθεί την βελτίωση του ελληνικού πανεπιστημίου, μετατρέπει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε προνόμιο των ανώτερων κοινωνικών τάξεων (άρθρα 56-58-59). Επίσης, θεωρούμε ότι η ισχύς των συνελεύσεων και των αποφάσεων των φοιτητικών συλλόγων, θα έπρεπε να κατοχυρώνεται ρητά, χωρίς περιθώρια για παρέμβαση και υπονόμευση αυτών με πρόσχημα τη διατήρηση της ασφάλειας του πανεπιστημίου.
• Ακόμη, πιστεύουμε ότι τα συγγράμματα θα πρέπει να διανέμονται πλήρη, εγκαίρως και πάνω από όλα ΔΩΡΕΑΝ σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
• Επίσης, θέλουμε να κατοχυρώνεται η ισχύς των τίτλων σπουδών μας, ως ενιαία πτυχία και όχι ως άθροισμα πιστωτικών μονάδων.

Τέλος, η εγκυρότητα και δυναμικότητα των παρατηρήσεων και αιτημάτων μας ενισχύεται από την αναξιοπιστία που έχει δείξει η κυβέρνησή σας και που όσο περνάει ο καιρός συνεχώς αυξάνεται σε θέματα εκπαιδευτικά και εργασιακά.

ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ 4009 !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου